Karakartal Forum Haberler Röportajlar Dusan Alimpijevic: En Büyük Hayalim..
Dusan Alimpijevic: En Büyük Hayalim..
furkangn7
Dusan Alimpijevic: En Büyük Hayalim..
1
61
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar):1 Ziyaretçi
furkangn7 Süper Mod.
Süper Moderatör
  • Rep: 9
 Beşiktaş Fibabanka, Türk basketbolunda dikkat çeken bir çıkış yakaladı. Siyah-beyazlılar, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek finalinde ezeli rakibi Galatasaray’ı 107-85’lik net bir skorla mağlup ederek seriyi 2-0’la geçti ve yarı finalde Anadolu Efes’in rakibi oldu.

Bu başarılı performansın mimarlarından başantrenör Dusan Alimpijevic, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda hem sezonu değerlendirdi hem de hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Beşiktaş EuroLeague’i hak ediyor”
 Beşiktaş’ın başında dikkat çeken bir performans sergileyen Alimpijevic, hayallerinden birinin EuroLeague’de siyah-beyazlı takımla sahne almak olduğunu vurguladı: “EuroCup’ta bu sezon birçok takımın önemli yatırımlar yaptığını gördük. Hapoel Tel Aviv, EuroCup tarihinin en büyük bütçelerinden birini oluşturdu. Valencia ve Bahçeşehir Koleji de bazı EuroLeague takımlarından daha büyük bütçeli kadrolar kurdu. Birbirimize ve yaptıklarımıza inanıyoruz. Bana göre kararlılık her şeydir. Her kulvarda istikrarlı olmalı ve en iyimizi ortaya koymalıyız. Adım adım ve maç maç düşünüyorum. En büyük hayalim Beşiktaş ile EuroLeague’de oynamak. Beşiktaş; altyapısı, taraftar kitlesi, organizasyonu ve tarihiyle bunu hak ediyor. Yalnız bunu başka şeylerle eşleştirmeye de ihtiyacımız var. İlk başta finansal. Sonra diğer şeyleri ciddi bir şekilde konuşabiliriz. Öncelikle finansal olarak diğer takımlarla baş edebilecek noktaya gelmemiz gerekiyor.”

Genç Türk oyunculara güven tam
 Türk basketbolunun geleceğine yönelik olumlu mesajlar veren Sırp çalıştırıcı, genç oyunculara verdiği değerin altını çizdi: “Onların farklı bir seviyeye çıkması ve daha iyi kontratlar almasını istedim. Türkiye, şüphesiz parlak bir oyuncu geleceğine sahip. Türkiye’de çok fazla iyi organizasyon ve programlar var. Çok iyi başantrenörler bulunuyor. Dolayısıyla çok yakında genç kuşak farklı şeyler ortaya koyabilir. Çok çalışmak önemli, zaman değişiyor. Çok çalışmanın önemini unutuyoruz. Gençlerin daha fazla çalışması lazım.”

Beşiktaş Fibabanka EuroBasket 2025 için umutlu
Türkiye A Milli Takımı’nın EuroBasket 2025 performansı hakkında da görüşlerini paylaşan Alimpijevic, kadronun potansiyeline güvendiğini belirtti: “Ergin Ataman, her zaman madalya hedefini vurguluyor. Türk basketbolcular, başantrenörlerinin söylediğine inanmalı. Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’nda gerçekten madalya için büyük bir şansı var çünkü birçok iyi oyuncusu Avrupa’ya döndü. Şampiyonada fiziksel olarak daha iyi olacaklardır. Oyuncuların Avrupa’ya dönmesi avantaj çünkü daha fazla süre ve sorumluluk alıyorlar. Türkiye, her zaman önemli oyunculara sahip bir ülke.”

[Resim: images?q=tbn:ANd9GcRRbgl_GFXQF36IVXVjUDA...AB00m&s=10]
Seninle,başlıyor,bitiyor her günüm 
Siyahına mahkumum Beyazına sürgünüm
[Resim: 600x200]
Şerefli Şampiyon Kurucu
Kurucu
  • Rep: 15
Benim de hayalim Euro Lig'te sürekli oynamamız.. Fener gitti bir de o kupayı aldı amk...
[Resim: fkfivom.png]

“Çok üzüntülerimiz oldu hepsini yuttuk, oturduk. Beşiktaş’ı üzmesinler.”

Foruma Git: